Image

Få et tilbud på din træterrasse

- Indtast dine oplysninger og bliv ringet op
Dit navn*
Dit telefon nr.*
Send
Professionel løsning

Rensning af træterrasse

Hvis du er indehaver af en træterrasse, så kender du alt til den årlige opgave, der ligger og venter på dig - Nemlig rensning af træterrassen. Det kan synes som en skrue uden ende, at man år på år skal igang med at rense terrassen. Den gode nyhed er, at du kan holde det nede med en algebehandling af træterrassen uden at du skal igang med højtryksrenseren.

Har du ikke været helt så flittig med at rense terrassen, og måske heller ikke fået den  behandlet fra den var helt ny. Vil du opleve, at der ligger et sort lag alger på din terrasse. Når det lag først bliver vådt, bliver din træterrasse ligeså glat som en skøjtebane. Her hjælper en algebehandling ikke længere, og du skal igang med en mekanisk rens af træterrassen.

Uanset hvilke af de 2 scenarier du står overfor, findes der et alternativ. Endda et alternativ med en imprægnering som holder op til 12 år!
Før rensning af træterrasse
Efter rensning

Professionel rensning af træterrasse med op til 12 års holdbarhed

Hos Algekvit har vi selv udviklet en række produkter, som vi blandt andet bruger til fliserens, tagrens, algebehandlinger og facaderens. Nu har vi også et produkt, som både skånsomt og miljøvenligt renser din træterrasse helt i bund. Det fungere således:

 • Terrassen påføres med et lag af vores specialudviklede træterrasse rens.
 • Rensen for lov til at trænge ind i træet, hvor algerne herefter fjernes fuldstændigt
 • Herefter bliver terrassen vasket grundigt med vores rensekasser som fjerner alt skidt.
 • Slutlig imprægneres træet med vores egen imprægnering - der holder op til 12 år !

Med vores imprægnering behøver du ikke længere at oliere din træterrasse. Imprægneringen beskytter træet, og vandet ligger sig ovenpå træet som små dråber, der ikke trænger ind i træet. Vælger du imprægneringen, kan du ikke samtidig vælge at oliere din terrasse, da det er forskellige behandlinger, som ikke kan bruges på samme overflade. 

 • Ingen årlig oliering
 • Ingen sorte og glatte alger
 • Op til 12 års holdbarheden
 • Pænt og ensartet look i mange år
 • Miljørigtig behandling og imprægnering.
 • Rensning og vask – imprægneringen tager ikke skade

Imprægnering af træterrassen

Imprægneringen beskytter din træterrasse år efter år. Både sommer og vinter du kan derfor bruge tiden på at nye din terrasse. Du behøver ikke længere at bekymre dig om vedligehold, rengøring og oliering. Vi anbefaler en imprægnering istedet for oliering. Olieringen tager lang tid, og det er svært at fordele olien jævnt på bræddernes overflade. Derudover skal olieringen foretages ofte og arbejdet er langt mere omfattende. Det er vigtigt, at du beslutter, om du ønsker vores imprægnering af din træterrasse efter vi har renset den, eller om du selv vil stå for olieringen.

Priser på rensning af træterrasse

Rens og skumbehandling

49,- pr. m2
 • Mekanisk rensning
 • Skumbehandling hvor alger fjernes fuldstændig
 • Min. ordre 3.500,-

Rens, skumbehandling og imprægnering

95,- pr. m2
 • Mekanisk rensning
 • Skumbehandling hvor alger fjernes fuldstændig
 • Imprægnering med op til 12 års holdbarhed
 • Min. ordre 3.500,-

Kan alle træterrasser renses og imprægneres?

Nej langt fra alle træterrasser er i god nok stand til man kan lave en imprægnering. Det gælder især træterrasser hvor træet gennem mange år ikke er blevet vedligeholdt godt nok. Disse terrasser kan være angrebet af råd og kan derfor ikke imprægneres. Terrasserne kan i de fleste tilfælde godt rensens, men imprægneringen vil ikke gavne, hvis træet ikke er i ordentlig stand.

Vi starter derfor altid med en vurdering af opgaven inden rensen påbegyndes. Vi starter altid med at sende et tilbud. Efter du har bekræftet tilbuddet, finder vi en dato for udførelsen. Når vores medarbejder kommer til opgaven, tager han bestik af den enkelte terrasse og vurderer hvad der økonomisk giver mest mening. Vurderes det at en imprægnering ikke kan betale sig, vil der kun blive foretaget en rensning og skumbehandling af terrassen.

Rens af træterrasse step by step.

Step 1 – Rensning med rensekasser for skånsom rengøring!
Ved at bruge en rensekasse til at rense en træterrasse sikrer man sig at terrassen bliver slidt mindst muligt. Rensekassen sikrer, at vinklen på dyserne altid peger skråt ned på træet i stedet for direkte ned. Dette sikrer en meget skånsom og effektiv rensning. Rensningen fjerner alger, skidt og andre urenheder. Det eneste der ikke kan fjernes er dybdegående alger, råd, oliepletter eller andet der er groet ned i selve træet.


Step 2 – Skumbehandling
Efter rensen er veloverstået, vil der altid være en række levende organismer eller alge rester i selve træet. Disse sprøjtes med en skum, som effektivt stopper processen af nye alger. Og sikrer de rester der måtte være tilbage i træet fjernes helt. Efter skumbehandlingen er træterrassen helt ren og klar til imprægneringen.


Step 3 – Imprægnering
Nogle dage efter rensningen og skumbehandlingen er foretaget, er det tid til imprægneringen. Her er det dog vigtigt at træterrassen er helt tør. Det kan derfor være svært at sige, hvornår imprægneringen kan udføres, da vejret jo som bekendt ikke altid er til at forudse. Imprægneringen er en dybdegående behandling, som trænger op til 7 mm ned i selve træet og dermed sikrer et langtidsvirkende resultat. Imprægneringen giver et flot og ensartet resultat, der holder i op til 12år.


Kørespor efter rensning af træterrasser.
Når træet renses mekanisk, kan det ikke altid undgås, at man kan se ”kørespor” efter rense kassen på selve træet. Disse spor er svære at undgå - ja næsten umulige, men vi har godt trænet og erfarne medarbejdere. De gør, alt hvad de kan for at minimere disse ”kørespor”.

Der hvor køresporerne opstår vil med tiden blive mindre og mindre. Til sidst forsvinder de helt. Man kan som sagt ikke helt undgå kørespor, og det derfor vigtigt, at vi informerer dig om det, så det ikke kommer bag på dig efterfølgende.