Imprægnering af fliser

Har du fået lagt nye fliser i indkørslen eller på terrassen, kan du holde dem som nye mange år frem, ved at imprægnere dem. Hos Algekvit siger vi, at fliser uden imprægnering er ligesom træ uden træbeskyttelse. Vind og vejr sætter hurtigt deres spor. Her angriber især algerne, hvilket hurtigt kan få de nye smukke fliser til at se gamle og slidte ud. Derfor er det vigtigt, at du sammen med enten en rensning eller nye fliser også får foretaget en imprægnering af fliserne.

Hvad indebærer garantien?

Med vores garanti er du sikret imod flisepest og andre vedvarende alger i hele 20 år på de behandlede områder.

Det betyder med andre ord, at du ikke skal bekymre dig om begroninger på fliserne de næste 20 år. Det gør vores flisebehandling med imprægnering meget mere interessant end de almindelige fliserens. Det gør den fordi man ved de almindelige behandlinger ikke har nogen garanti eller nogen former for langtidsvirkning.

Professionel rens imprægnering af fliser

At få en professionel til at varetage arbejdet er ikke den billigste løsning, men det er den bedste! Og her forklarer vi hvorfor:

Hos Algekvit har vi, som de første i Danmark, udviklet en imprægnering, som vi står 100% inde for i 20 år. Vi giver derfor, som de første i Danmark, 20 års garanti på vores rens og efterfølgende imprægnering af fliser.

Vores imprægneringsvæske er 100% miljøvenlig og indeholder derfor ingen skadelige kemikalier. Det betyder, at der ingen skade sker, hvis blomster eller andre planter rammes af væsken. Den transparante flise imprægnering og giver dermed ikke nogen farve forskel på dine fliser.

Gør det selv imprægnering af fliser?

Svaret er naturligvis ja. Der findes mange forskellige produkter til imprægnering af fliser. Der kan købes imprægneringsprodukter i stort set alle danske byggemarkeder, men virkningen kan være meget kommer helt an på om instruktionerne følges. Vores erfaring viser, at imprægnering udført af private typisk er under- eller overdoseret. Ved underdosering har imprægnering ringe eller ingen effekt. Ved overdosering bliver fliserne brunlige, hvilket betyder at de skal renses helt forfra.

Konklussionen er at man kan som udgangspunkt lave alting selv. Men hvor længe holder det, og hvem har har garantien? Svarene er nemme. Når du vælger at gøre det selv, er der ingen garanti. Du ved heller ikke hvor længe det holder og hvornår du skal over det igen.

Hvordan virker imprægnering af fliser

Imprægneringen fordeles på flisernes overflade og forebygger indtrængning af vand, fugt, skidt, smuds, mos mellem fliserne, flisepest og alger. En imprægnering forebygger også frostskader, hvilket gør at sten og fliser opnår en forlænget levetid. Vi anbefaler også husejere med nye terrasser at få en imprægnering. Jo før des bedre!